Dat Doen Wij Ook organiseert projecten die jongeren in staat stellen zwakkeren in de samenleving te helpen en hier van leren om het leven meer te waarderen en aangeboden kansen te grijpen

 
Menu
Home
DDWO Nieuws
Huidige projecten
Roparun
Down Town 2
Re-Entry
DDWO in de binnenstad
Vorige projecten
Archief
informatie
Contact Gegevens
 

Nieuws (pagina 2)


Transvaalcollege
Informatieavond India 2006
Projecten 2007
Documentaire Radio & TV West
Even voorstellen
DDWO in de Kwartslag
Oproep voor de gaarkeuken
Programmamaker lovend over DDWO
Reportage, verslagen en foto's
Auschwitz 2005
Artikel Haagsche Courant
Jongeren naar Tjechie
Hoezo kansloos? Op herhaling
KIWI stimuleringsprijs
Radio West intervieuwd Raymond
Cordaid steunt ons project

Vorige pagina
Transvaalcollege

In november 2006 is gestart met een nieuw project van DDWO. Deze keer gaan ongeveer 14 leerlingen van het Transvaalcollege Den Haag naar Zuid India, Tamil Nadu. De leerlingen zullen de komende maanden zich bezighouden met o.a. voorbereidende, draagvlakversterkende activiteiten zoals werving van fondsen/sponsors, dienstverlening bij de Compaan en zullen verschillende cursussen volgen.

Eind februari reizen de leerlingen af naar Tamil Nadu in Zuid India en zullen Earth Aid India helpen bij het ontwikkelingswerk. Nabij het plaatsje Mamallapuram staat een Nursey-school welke nodig dient te worden opgeknapt. Deze school heeft een breed maatschappelijk doel; een voorschool voor kleutels (3-5 jarigen), ontmoetingscentrum voor het dorp, vrouwenvoorlichtingscentrum, een centrum voor naschoolse activiteiten. Naast dit renovatieproject zullen de leerlingen ook een speeltuintje voor de kinderen plaatsen.

In december 2006 is een voorbezoek afgelegd waarvan een reisverslag is gemaakt.

Informatieavond India 2006

De presentatie van Raymond tijdens de informatieavond India 2006


Hierbij nodig ik u uit voor een informatieavond in het kader van het project Dat Doen Wij Ook. Dit project organiseert in 2007 een reis naar India om Earth Aid in het Tamil Nadu gebied te helpen bij ontwikkelingswerk. De avond is op maandag 20 november 2006 om 19.00 uur in het Transvaalcollege, Scheeperstraat 160 te Den Haag.

Programma:
19.00 uur     Ontvangst met koffie/thee
19.30 uur     Welkom door Ruud van Zon, unitleider Transvaalcollege  
19.40 uur     Inleiding door Raymond van Bohemen, projectleider India 2007
20.00 uur     Korte documentaire
20.15 uur     Vragenronde
20.30 uur     Afsluiting met hapje en drankje

De ouders en  verzorgers van de jongeren die mee willen doen aan het project en de reis worden uitgenodigd voor de informatieavond. Ook zijn belangstellenden en andere betrokken partijen aanwezig. Tijdens deze avond gaan wij in op het project Dat Doen Wij Ook en de achtergronden van deze reis naar India.
Drs. Atlin D.R. Sandvliet
Project Dat Doen Wij Ook

Projecten 2007

De projecten voor 2007 gaan naar India (februari) en naar Suriname (mei). Om je op te geven voor het volledige traject van deze projecten kan je terecht bij Raymond. Ook instanties kunnen deelnemersplekken voor deze projecten inhuren.

Raymond van Bohemen
Jongerenwerker van Welzijn Scheveningen
mail: raymondvanbohemen@hotmail.com
mobiel: 06 450 99 322

Documentaire Radio & TV West

TV West heeft hun documentaire
over onze reis naar Sri Lanka op het internet geplaatst.

Radio West heeft een radiorapportage gemaakt tijdens de eindpresentatie van het project Dat Doen Wij Ook Sri Lanka 2006

Even voorstellen

Hoi allemaal,
Ik ben Mark van Lokven, 21 jaar oud en ik woon in Rijswijk. Mijn hobby’s zijn waterpolo, fitness, school, autorijden en nog veel meer. Ja, je leest het goed, school zie ik als een hobby. Ik doe de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener aan de Haagse Hogeschool en ik heb het enorm naar mijn zin. Gelukkig heb ik een mooi vooruitzicht om het gemis van school te compenseren: Stage lopen bij Welzijn Scheveningen!
 

DatDoenWijOok.NL in Kwartslag
In het decembernummer van Kwartslag, een uitgave van Welzijn Scheveningen, is een flink deel van de Jongerenpagina ingedeeld voor de projecten van DatDoenWijOok.NL in het afgelopen jaar.
Have a look

Oproep voor gaarkeuken
Vanuit Haranglab kregen we het verzoek van Heymen Westerveld om hem te steunen. De winter is ook in Roemenië weer begonnen en dat betekent geen inkomsten meer voor de zigeuners omdat er geen werk meer is te doen op het land. En dus verdienen ze niets en moeten ze maar zien hoe ze de winter doorkomen. Heymen wil de allerarmsten weer ondersteunen door zijn gaarkeuken te laten draaien en vraagt ons daarvoor geld te storten op zijn gironummer: 44030 tnv. stichting Arme Lazarus.
 

Programmamaker TV-West lovend over Auschwitz project
Programmamaker van TV-West, Mustafa Hadziibrahimovic, heeft de hele reis en de voorbereidingen gevolgd en gefilmd. Dinsdagmiddag kunt u vanaf 17.00 uur in het programma 'Het andere oog' zijn verslag op de TV bekijken.

Mustafa: “De reis naar Auschwitz was voor mij een bijzondere ervaring. Niet alleen vanwege het bezoek aan dit vernietigingskamp, maar ook omdat ik er met een leuk, jong en divers gezelschap naar toe ben gegaan. Ondanks dat zij me een hele nacht wakker hebben gehouden, ik kon ze de volgende ochtend wel wurgen, ben ik de afgelopen week ook van ze gaan houden. Deze jongeren hebben tijdens deze driedaagse reis veel over de Tweede Wereldoorlog geleerd. Wat ik echter belangrijker vind, is dat zij ook elkaar veel beter hebben leren kennen. Ik ben blij dat ik met mijn camera voor heel even een kijkje mocht nemen in jullie wereld!“

Reportage, verslagen en foto's.
Dinsdag is de reportage al te zien die TV-West heeft gemaakt van het bezoek aan Auschwitz. De reportage is een onderdeel van het programma Het andere oog en zal een aantal keren herhaald worden.
De persoonlijke verslagen en de eerste foto's zijn te bekijken op deze site.

Auschwitz 2005
In het kader van een speciaal anti-discriminatie project bezoekt ook dit jaar een groep jongeren het concentratiekamp Auschwitz in Polen. De groep bestaat uit 18 jongeren van de Scheveningse buurtcentra de Mallemok en de Naald. De eigen bijdrage is 40 euro. Ze vliegen op zaterdag 15 oktober om 09.15 uur naar Krakau en komen terug op dinsdag 18 oktober om 08.35 uur.

Het hele project wordt gefilmd door Mustafa Hadziibrahimovic, programmamaker van TV-West.
Lees meer over dit project
.

HC: Randgroepjongeren helpen zigeuners in Roemenië
door Joep van Zijl

http://www.datdoenwijook.nl is de naam van de website waarop vijftien randgroepjongeren uit Scheveningen zich presenteren. Om aan te tonen dat ze ook iets positiefs kunnen doen, reisden ze op 29 juli af naar Roemenië om voor 150 zigeuners huizen en schuren te bouwen. 'Als zigeuner, ben je eigenlijk helemaal niks.'

DEN HAAG | De enorme armoede van Roemeense zigeuners heeft indruk gemaakt. "Voordat ik vertrok had ik eigenlijk geen verwachtingen", zegt Marissa Guijt (16). Samen met Arie Pronk (16), Jassin Elkhadar (15) en haar zus Sabrina (13) vertelt ze over de ervaringen in het dorpje Haranglab. Marissa: "Toen ik de huizen van de zigeuners binnenging, besefte ik pas goed hoe slecht de mensen het hebben. Ze slapen met z'n tienen op veel te kleine kamertjes. Bovendien stinkt het er enorm omdat ze zich nauwelijks kunnen wassen."

Jongeren naar Tsjechië
Een groep Scheveningse jongeren onder begeleiding van Nasjoua Barkia, Ad Kengen en Raymond van Bohemen is zaterdag in alle vroegte vertrokken naar Harrachov in Tsjechië. Maandag belde Raymond het thuisfront: “Er ligt hier 2 meter sneeuw. Het is prachtig en alles loopt naar wens” was zijn optimistisch commentaar.

Op onze vraag hoe de reis verlopen was antwoordde hij: “Voor het eerst van mijn leven met Welzijn Scheveningen een reis zonder hindernissen of vertragingen! Ongelofelijk, alles liep zoals in de dienstregeling, nooit meegemaakt.” Over de sfeer in de groep is Raymond erg tevreden. Iedereen heeft het naar zijn zin. Het pension waar we zitten, genaamd Migr, is goed, we zitten 15 minuten van de piste en dat is ideaal. Het enige waar over geklaagd wordt zijn de bedden, door een deelnemer uit de groep omschreven als “opgemaakte planken”. Hard dus. De groep komt op 3 maart terug uit Harrachov.

Hoezo kansloos? op herhaling
De vierdelige documentaire Hoezo kansloos? over de reis van het Albeda college (zie het archief) wordt herhaald. De eerste uitzending is op zaterdag 26 februari, daarna telkens om de week om 16.33 uur, NPS Nederland 3. Meer informatie

KIWI stimuleringsprijs
Op de KIWI-conferentie op dinsdag 15 februari in het Provinciehuis, Zuid Hollandplein 1 in Den Haag werden een waarderingsprijs (€10.000) en een stimuleringsprijs (€2500) toegekent. Naast De Paardenberg, Aasra en de Ooievaarspas is Welzijn Scheveningen genomineerd voor de stimuleringsprijs. Raymond gaf een toelichting op de projecten van DatDoenWijOok.nl. Ons project is tweede geworden bij de uitreiking van de stimuleringsprijs.
KIWI staat voor Kanjers van Initiatieven die Werkelijk Inspireren op het gebied van emancipatie en/of anti-discriminatie.


Radio West interviewd Raymond
Radio West interviewd op woensdag 16 februari in zijn lunchuitzending Raymond van Bohemen over de verschillende projecten van deze site. Verplicht luisteren dus van 12.00 tot 13.00 uur!

Cordaid steunt het project Roemenië 2005
Ook in 2005 gaat Welzijn Scheveningen weer naar Roemenië. Het is moeilijk om ieder jaar weer geld te vinden om de reis te kunnen bekostigen. Vanuit onze reguliere middelen kunnen we het niet betalen, dus moeten we op zoek naar externe financiers. De eerste heeft zicht gelukkig weer aangemeld voor dit jaar, de organisatie Cordaid.

Cordaid is een ontwikkelingsorganisatie met een katholieke traditie. Het katholieke sociale denken vormt nog altijd hun inspiratiebron. Voor Cordaid telt ieder mens. Waarden als respect voor het leven, solidariteit en liefde voor de medemens liggen ten grondslag aan onze missie: armoedebestrijding, rechtvaardigheid en vrede. Cordaid zet zich met hart en ziel in voor de armen en rechtelozen wereldwijd en voor sociale en economische rechtvaardigheid.

Vorige pagina van DDWO nieuws? Klik hier