Dat Doen Wij Ook organiseert projecten die jongeren in staat stellen zwakkeren in de samenleving te helpen en hier van leren om het leven meer te waarderen en aangeboden kansen te grijpen

 
Menu
Home
DDWO Nieuws
Huidige projecten
Roparun
Down Town 2
Re-Entry
DDWO in de binnenstad
Vorige projecten
Archief
informatie
Contact Gegevens
 Project in de buurt


Twintig jongeren en vier ouders (of andere volwassenen van 25 jaar of ouder) uit het havengebied worden 10 weken lang begeleid door Stichting Assizt en Stichting Welzijn Scheveningen bij het organiseren van een voetbaltoernooi dat op 9 juli 2008 zal worden gehouden in het voetbalstadion op het strand in Scheveningen
Beachvoetbaltoernooi

Foto impressie toernooi

Het voetbaltoernooi is meer dan geslaagd afgesloten met een groots toernooi in het beachvoetbalstadion op het strand. In totaal waren er ruim 100 bezoekers om de verschillende teams aan te moedigen. Het weer liet het een beetje afweten maar de bezoekers en de enthousiaste teams wisten het gemis van het zonnetje prima te compenseren!


Flyer

Rico Keus, een van de deelnemende jongeren, heeft speciaal voor het Beachvoetbaltoernooi een prachtige flyer gemaakt. Alle belangrijke data, tijden en uiteraard de sponsoren van het beachvoetbaltoernooi zijn hierin verwerkt.Invulformulier bezoekers

Het toernooi zal worden gehouden op woensdag 9 juli. Wij willen de deelnemers de kans geven om de mensen uit te nodigen die zij graag zien komen. Hier vind je een lijst voor 10 namen die jullie mogen invullen. Per deelnemer zijn er sowieso 10 vrijkaarten. Meer nodig? geen probleem! De deelnemers moeten de lijst voor 18 juni inleveren!
Wilt u ook aanwezig zijn tijdens het beachvolleybaltoernooi? Neemt u dan contact op met Stichting Assizt: RvanB.DDWO@gmail.com of 06 450 99 322.

Foto's training 2 juli 2008Eerste sponsor kleding

Kijk Knoester Optiek gevestigd in de Keizerstraat 229 in Scheveningen sponsort kleding voor 1 van de 6 teams!

Datum beachvoetbaltoernooi bekend

De datum waarop het beachvoetbaltoernooi zal worden georganiseerd is bekend, namelijk woensdag 9 juli 2008!

Update

Hier weer de laatste nieuwtjes over het Beach-Voetbaltoernooi!
Afgelopen woensdag was de opkomst weer grandioos. We konden helaas niet in het stadion wegens een personeelsfeestje, maar dat mocht de pret niet drukken. De jongeren zijn lekker op het strand wedstrijden gaan spelen tegen elkaar. En het ging er flink aan toe!
We willen met TV West afspraken gaan maken om bij het toernooi opnames te maken voor het programma “Wie heeft de mooiste Oranjestraat?”. Wij hebben dan wel geen straat, maar wel een geweldig stadion, die we helemaal gaan omtoveren in oranje. Alle toeschouwers worden dan ook gevraagd om in het oranje te komen!

Het Damesteam was afgelopen dinsdag bij Fond 1818 om geld aan te vragen voor het toernooi. Helaas kan Fonds 1818 geen geld sponsoren voor kleding. Daarom gaan we per team een bedrijf zoeken die de kleding voor het team wil sponsoren. Uiteraard is het ook mogelijk dat uw organisatie de kleding sponsort! Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Stichting Assizt: RvanB.DDWO@gmail.com of
06 450 99 322.

Doel, doelgroep en plan voor het toernooi

Doel:
Het doel van het toernooi is dat buurtbewoners uit het havengebied leren goed samen te werken bij het organiseren van een buurtbindende evenement. Wederzijds respect en sportiviteit! Buurtbewoners worden benaderd en gevraagd “enthousiast gemaakt” om onder begeleiding van Welzijn Scheveningen i.s.m. stichting Assizt een voetbaltoernooi te organiseren, zodat de groep leert en gemotiveerd is dit soort activiteiten in te toekomst zelf te organiseren. De deelnemende buurtbewoners worden hierdoor bewust van eigen capaciteiten en het vertrouwen “lef en motivatie” om zelf iets te ondernemen zal worden versterkt.

Doelgroep:
Twintig jongeren en vier ouders (of andere volwassenen van 25 jaar of ouder) uit het havengebied worden door Stichting Assizt en Stichting Welzijn Scheveningen begeleid een voetbaltoernooi te organiseren op het strand of in de haven. De jongeren en ouders zijn bewoners van het havengebied welke is onder te verdelen in vier buurten: Dokter de Vissersplein, Sint Allergonderplein, Meningstraat en Windvang.

Plan:
De jongeren zullen het toernooi zelf organiseren. Er worden 6 teams van vijf jongeren en een ouder gemaakt. De ouders coachen gedurende deze tien weken de jongeren. Naast het organiseren van het voetbaltoernooi, leren zowel de jongeren als de ouders hoe ze zelf een toernooi kunnen organiseren. Hierdoor zijn de jongeren en ouders in staat om in de toekomst een vervolg te organiseren. De jongeren en de ouders krijgen een workshop “Fair Play”. Een workshop gericht op het eerlijk en sportief spelen van een wedstrijd.