Dat Doen Wij Ook organiseert projecten die jongeren in staat stellen zwakkeren in de samenleving te helpen en hier van leren om het leven meer te waarderen en aangeboden kansen te grijpen

 
Menu
Home
DDWO Nieuws
Huidige projecten
Roparun
Down Town 2
Re-Entry
DDWO in de binnenstad
Vorige projecten
Archief
informatie
Contact Gegevens
 

Down Town 2
In 2006 heeft het Dat Doen Wij Ook met jongeren het toneelstuk Down Town uitgevoerd in samenwerking met theater aan de Haven en Stichting Eskalibur. Er is samengewerkt met randgroepjongeren en jongeren met een verstandelijke beperking. Dit was een groot succes en daarom organiseert Dat Doen Wij Ook Down Town 2.


Down Town 2: Het plan!


Uit gesprek met jongeren is gebleken dat het onderwerp Loverboys actueel is maar dat er nog weinig over bekend is bij jong en oud. Het verhaal over loverboys is bekend maar het verhaal over zijn slachtoffers niet. Wij zoeken daarom jongeren uit Den Haag die een toneelstuk gaan spelen. Het toneelstuk zal dienen als voorlichting.

Het toneelstuk zal 2 keer worden uitgevoerd, een keer een tryout en een keer een uitvoering in de wijk Transvaal te Den Haag. Dit is een achterstandswijk waar veel huizen worden afgebroken. Het idee is om het toneelstuk in één van de gelegen straten te spelen. Een gedeelte van de straat wordt als decor omgetoverd tot een hoerenstraat.
Het toneelstuk zal worden uitgevoerd in de periode van mei tot september 2008. Jongeren uit Den Haag worden geworven om deel te nemen aan het project. Zij krijgen de mogelijkheid om auditie te doen, waarna de jongeren worden geselecteerd op afkomst, leeftijd en geslacht. Na het toneelstuk wordt het onderwerp besproken in de vorm van een debat. Tevens zullen er ouders meehelpen met het project.