Dat Doen Wij Ook organiseert projecten die jongeren in staat stellen zwakkeren in de samenleving te helpen en hier van leren om het leven meer te waarderen en aangeboden kansen te grijpen

 
Menu
Home
DDWO Nieuws
Huidige projecten
Roparun
Down Town 2
Re-Entry
DDWO in de binnenstad
Vorige projecten
Archief
informatie
Contact Gegevens
 
 


Wil je meer informatie over dit project?

Neem dan contact op met:
Raymond van Bohemen
Project: Dat Doen Wij Ook.
mail: RvanB.DDWO@gmail.com
mobiel: 06 450 99 322
postadres: Westeinde 425
2512 KD Den Haag


Wat houdt een project in?
De jongeren werken aan verschillende projecten voor de zwakkeren in de samenleving. De afgelopen jaren was dat de afbouw van een dorpscentrum en  noodwoningen voor zigeuners in Roemenie en vissershuizen voor slachtoffers van de Tsunami in Sri Lanka.

Wie zijn de deelnemers?
Groepen jongeren van Welzijn Scheveningen met hun begeleiders, zo'n 10 tot 15 personen. Het zijn deels jongeren die al eerder mee zijn geweest maar grotendeels nieuwe deelnemers. Om mee te mogen is het verplicht voorbereidingsbijeenkomsten bij te wonen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt uiteraard veel over de komende reis gesproken maar er is ook tijd voor teambuilding. 

Wat kan je aan kosten verwachten?
De eigen bijdrage is 100 euro. De kosten voor inentingen zijn voor eigen rekening. De verblijfskosten  en het eten en drinken worden betaald door Welzijn Scheveningen.

Gezondheid en veiligheid
Welzijn Scheveningen sluit een reisverzekering af voor alle deelnemers. Per project wordt bekeken of inentingen noodzakelijk zijn. Minstens een van de begeleiders heeft een EHBO-diploma.

Drugs en medicijnen
Drugs zijn ten strengste verboden. Het risico dat hierdoor de hele groep de gevangenis in moet is niet ondenkbaar. Zorg dat je gewassen kleding draagt als je in de omgeving van softdrugs rokende mensen hebt verkeerd. Drugshonden op de luchthavens ruiken het aan je kleding. Sterke drank en bier meenemen is ook verboden. Bij het vertrek wordt je bagage door ons uitvoerig gecontroleerd.

Medicijnen kunnen zonder medicijnenpaspoort of internationale verklaring als drugs worden beschouwd. Ritalin bijvoorbeeld (medicijn voor ADHD patienten) kan niet mee zonder begeleidende brief of verklaring. Neem niet meer medicijnen mee dan je voor de reisperiode nodig hebt. Bespreek eventuele ziektes/medicijngebruik vooraf met de leiding. 

Wat neem ik mee?
- Het zal warm zijn, veel kleding hoef je dus niet mee te nemen. Wel luchtige kleding om je lichaam te beschermen tegen muggen.
- Goede wandelschoenen en lichte regenkleding.
- Zorg voor een petje tegen de zon, een zonnebril, zonnecreme en een antimuggenstift..
- Een dunne slaapzak of alleen een dekbedovertrek en een sloop om een kussen te maken.
- Neem kleine handdoekjes mee in plaats van grote en zware badlakens.
- 1 (fleece)trui is voldoende
- Een geldig paspoort en een kopie van je paspoort.
- Een zaklamp, toiletspullen, wc papier voor tijdens de treinreis en taalgidsje.  
- Oude kleding om in te werken en wat nettere kleding voor de reis en vrije tijd.
- Desinfecterende zeep/doekjes en multi vitamines.
- Eten, snoep en voldoende drinken voor onderweg.
- Neem je eigen drinkfles mee (en laat anderen daar niet uit drinken).
- Je moet waarschijnlijk een eind lopen met je bagage, dus een rugzak is wel zo handig!

Veiligheid tijdens de bouwwerkzaamheden
Wij gaan werken met ervaren bouwvakkers maar ook met jongeren die amper een hamer hebben aangeraakt. Het risico op ongelukken moet je niet onderschatten. Daarom:

  • Zorg goed voor jezelf: doe niet stoer maar draag die werkhandschoenen en veiligheidsbril. 
  • Er worden personen aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de veilige werkomgeving bij het stukadoren en het timmerwerk.
  • Gevaarlijke gereedschappen als elektrische cirkelzagen, beitels, schaafmachines en haakse slijpers mogen alleen gebruikt worden door de ervaren bouwvakkers.

Hygiene
Hoewel de mogelijkheden om je lekker te wassen zeer beperkt zijn, is goede hygiene erg belangrijk. Zeker voor het eten altijd je handen wassen. Drink alleen water uit gekochte flessen.