Dat Doen Wij Ook organiseert projecten die jongeren in staat stellen zwakkeren in de samenleving te helpen en hier van leren om het leven meer te waarderen en aangeboden kansen te grijpen

 Vorige projecten
Archief
 

Het project Dat Doen Wij Ook Suriname 2007 wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Stinafo.

Stinafo helpt gehandicapte of chronisch zieke kinderen - en hun ouders - grenzen te verleggen!

De deelnemers van Dat Doen Wij Ook zijn op 22 November 2007 vertrokken naar Suriname met een groep enthousiaste jongeren. Daar zullen zij onder andere een gebouw opknappen van 'Stichting Trainingsprojecten voor Jeugd en Gemeenschap'.
Hier kunt u alle vorderingen van het project volgen. We proberen iedere dag nieuwe informatie te plaatsen! Op 4 december aanstaande zullen de jongeren weer aankomen in Nederland.

Het project omvat meer dan een reis naar Suriname. In de voorbereidende periode hebben de jongeren zich goed ingezet met verschillende activiteiten. Ben je benieuwd wat de deelnemers in de voorbereidende periode hebben gedaan? Klik dan hierSuriname Reisverslag

Dat Doen Wij Ook Suriname op televisie
Dinsdag 11 en woensdag 12 december zendt het programma Het andere oog van RTV West een documentaire uit over het project Dat Doen Wij Ook Suriname. De tv ploeg heeft de jongeren gevolgd tijdens hun werkzaamheden in Suriname.

Het andere oog is te zien om 16.50, 20:00 en 22:10 op RTV West!

Foto Update
Laatste dag
Het is bijna voorbij, morgen vliegen we terug naar nederland, om half 3 worden we opgehaald met een busje bij de villa en we gaan om 8 uur de lucht in.

Ik wil iedereen bedanken die ons heeft gevolgd op de site de afgelopen 2 weken.

En tot op de eindpresentatie.

Maandag
Een van de laatste dagen, we zijn vandaag voor de laatste keer naar de werkplek gegaan om de laatste dingen af te maken, nog een klein stukje dag en een mooie muurschildering. Hier waren we om een uurtje of 12 mee klaar, we zijn weer gelijk doorgegaan naar de stad, daar konden mensen nog even hun laatste souveniertjes kopen. Toen met taxi’s naar huis, daar hebben we alles hellemaal opgeruimd en schoon gemaakt en hebben alvast onze tas ingepakt zodat we morgen rustig aan kunne doen en lekker kunne uitslapen zodat we goed uitgerust beginnen aan de rijs.

Avonds zijn we voor de laatste keer naar de stad gegaan voor een lekker (afschijds)maaltijd. Toen weer lekker naar huis en allemaal vroeg naar bed zodat we allemaal goed uitgerust zijn.

Zondag
Vandaag zijn we weer met de boot weggeweest, deze keer was het een tocht langs verschillende plantages waar vroeger slaven hebben gewerkt. We vaarde over de surinamerivier en zijn bij 3 verschillende plantages gestopt om te kijken.

De plantages vielen wel tegen want er was weinig meer van te zien er waren nu normale dorpjes gebouwd maarja we zijn een dagje lekker bezig geweest.

Toen we terug waren zijn we gelijk naar de stad gereden en hebben daar lekker gegeten, na het eten weer terug naar de villa en daar hebben we nog gezellig met elkaar gepraat en gekaart.

Foto update
Zaterdag
Vandaag gingen we vissen op een bootje in de Suriname rivier. Veel kinderen waren nog moe van het pokeren die nacht. Iedereen heeft wel wat gevangen sommige grote vissen en sommige kleine vissen. Het was wel leuk maar het was te warm op het water. Er waren ook nog kinderen gaan zwemmen in de Suriname rivier want het water was erg heet. Toen gingen we met de bus terug naar de villa zodat iedereen het zoute water van zich af kon douchen.

Vrijdag
Vrijdag moesten we ook vroeg uit bed en gelijk weer met de bus naar die school. Het was ook wel leuk toen die gehandicapte kinderen gingen helpen met het verven. Vandaag hebben we ook geprobeerd om het huis af te krijgen maar dat is niet gelukt. Dus maandag gaan we verder met het dak want daar moet nog een klein stukje van gedaan worden en nog een paar stukken van de muur moeten gedaan worden en dan zijn we klaar. Na het werk gingen we terug naar de villa om te douchen en daarna zijn we naar de stad gegaan.

Donderdag
Donderdag moesten we weer vroeg uit bed en naar die school toe om te verven. Ze waren al heel ver met het dak die moest bruin geverfd worden en de muren grijs. Iedereen was moe niemand had nog zin om te werken.
Savond zijn we nog even wezen basketballen met de jongeren uit de wijk. We hadden een zware week achter de rug we gingen ook bijna de hele week laat naar bed.

Groetjes Dominic Uit Suriname.

Foto update


Woensdag
We werden wakker toen gingen we weer naar die school om te gaan verven de muren moesten nog een keer gedaan woorden. En op het dak zijn ze hard aan het werk want het dak is groot. Toen gingen we op de bus wachten maar toen gingen we ons vervelen toen gingen we maar water grooien naar elkaar. Toen kwam de bus. Toen gingen we naar de villatoen gingen we ons om kleden toen gingen we naar een resturant om te gaan eten na het eten gingen we terug naar de villa toen gingen we ff zitten iedereen was moe toen gingen we maar naar bed

!!!Groeten van Lenny uit suriname!!!

Hoii hier is rico na een geweldig weekend in de jungle zijn we begonnen met werken we hebben nu 2 dagen gewerkt het was best zwaar want ik stond op het dak en ik ben echt zo rood als een aardbei helemaal verbrand haha we zijn vandaag naar de minister van sociaale zaken geweest. Daarna zijn we gelijk door gegaan naar het werk en weer op het dak geweest en de anderen hebben de anderen dingen gedaan die ze moesten doen.nadat we klaar waren met werke zijn we terug naar ons huis gegaan en zijn Johanna Wesley en William eten voor ons gaan klaar maken het smaakte geweldig het is nu uurtje of 7 en we gaan dadelijk weer slapen. Voor ons volgende werk dag.
Groetjes Rico

we werden wakker en we gingen omkleden en toen gingen we met de bus weer naar ons werk we gingen toen de muur grijs verven maar het was haast wit en de hekken verder en toen gingen we tegen de gehandicapte een wetstrijdje rennen maar ze konden wel snel rennen en ze hadden johanna en lenny en wesley en raymond en ruud helemaal nat gegooid met water en toen kwam de bus der aan en gingen we naar huis en toe gingen ik johanna en ruud naar een winkeltje drinken en sigaretten halen en wasmiddel en chocola en toen gingen we eten bij het vat en toen gingen ik en kevin en lenny naar het internet cafe en even later kwam janou der bij en toen hebben ik lenny en kevin bijna anderhalf uur op het eten zitten wachtenen toen gingen we met de taxi naar huis en william en janou en rico en wesley waren aan het pokeren en toen gingen we slapen

Groetjes van mitchel uit suri

Foto updateDinsdag
We werden wakker. We gingen ontbijten na het ontbijten gingen we naar die school om te gaan verven ruud rico johan en johanna gingen het dak op om het dak rood te gaan verven de rest gingen de muren grijs verven en de deuren rood verven en de tralies ook met de gehendikepte kinderen. Toen was het 3 uur toen gingen we terug naar de villa toen hadden we rottie besteld. Na het eten gingen we de hele avond voetballen met de buren en nog een paar jongens na het voetballen gingen we slapen.

!!!Groeten van Lenny uit suriname!!!

Foto update


Maandag
Maandag gingen we voor het eerst werken maar we moesten goed slapen want we hadden een zwaar weekend gehad we gingen met de bus door de stad naar de werk plek het was een school voor gehandicapte kinderen maar sommige zagen er niet gehandicapt uit we moesten een dak van 512 vierkante meter alleen we hadden geen steiger dus daar moesten we een dagje mee wachten dus we gingen de muren met vleverpol verven dat is volgens mij een bescherm laag of zo en de schuifdeuren met bruine verf verven toen gingen we opruimen en met de bus naar de villa om pizza te eten pizza margerita en na het eten gingen we een paar potjes kaarten met een peukie der bij en we gingen slapen ik lag lekker te slapen ik was alleen helemaal lek geprikt ik heb 42 muggenbulten en lenny lag die nacht te duimen en ik en lenny waren onder gespoten met tandpasta ik lag met janou en lenny op de kamer en kevin ging een nacht bij ons slapen en we werden de volgende dag DINSDAG hebben ze ons proberen wakker te maken van 7 uur tot half 9 en toen waren we ook nog is de sleutels kwijt maar we hadden ze wel gevonden en we gingen met de bus weer daar ons werk toen hadden we eindelijk die steigertoen gingen ruud en zijn bende op het dak ik ging filmen en de hekken verven en de gehandicapte kinderen gingen mee helpen en we gingen weer naar de villa gegaan en toen hadden we rottie besteld en toen gingen we de hele avond voetballen met de kinderen van de eigenaar van de villa en nog een vriend van hunen toen had ik de diaree en heb gelijk een pilletje in genomen en toen gingen we slapen.

Groetjes van mitchel uit suri

We werden wakker toen gingen we met de bus naar een school. We gaan die school verven alleen de buitenkant. De deuren worden rood en de muren worden grijs en het dak rood. De school is 512 kanten meter. Toen hadden we eerst vleverpol op de muren geverfd toen kwam de bus ons op halen dat was 3 uur middags toen gingen we terug naar de villa toen gingen we pizza bestellen na dat we die pizza op hadden toen gingen we kaarten na het kaarten gingen we slapen. Ik sliep met Mitchel ik en Jarnou op de kamer mitchel werd helemaal lek geprikt en jarnou en ik zijn nog niet geprikt.

!!!Groeten van Lenny uit suriname!!!

Foto updateZondag
We zijn vroeg op gestaan vandaag we moeten een tocht maken van dik 3,5 uur berg op berg af,maar toen we er waren zijn we lkker gaan zwemmen in een kreek het was een paradijs om lkker te relaxen en te zwemmen,toen moesten we weer 3,5 uur terug lopen wat best wel tegen viel,eenmaal terug bij het kamp hebben we weer wat gegeten en zijn toen weer de lange reis terug gegaan naar het huis ,iedereen had lkker een douche genomen we hadden met ze alle rottie gehaald en de rest van de avond hebben we rustig aan gedaan want we moeten de morgen weer vroeg uit om de loods op te knappen,wat het doel van deze reis is.
Groetjes Van Janou Uit Dee RimboeZaterdag
Vandaag zijn we vroeg opgestaan we zijn met een busje naar het oerwoud gegaan de reis zelf duurde drie uur ,daar aan gekomen hangmatte opgehangen,even wat gegeten toen moeste we ons klaar maken om een toch te maken van drie uur door het oerwoud richten een waterval genaamd de IRENE Waterval daar aangekomen hadden we wel zin in een frisse douche dus we gingen met alle onder de waterval staan,toen zijn we weer terug gelopen, hadden we wat tijd voor onszelf goeie maaltijd naar binnen gewerkt. zijn toen nog een nacht wandeling wezen maken met onze BOSMAN SENSAI die heeft ons een goed verhaal verteld over wat die heeft meegemaakt een paar mensen die gingen survial en vervolgens de weg kwijt raakte. Toen moesten we weer terug om vroeg in onze hangmatten te gaan slapen want we hadden een lange tocht voor de hand de volgende ochtend maar echt slapen deden we nie we hadde te veel lol in die hangmattenVrijdag
Vandaag zijn we iets later later wakker geworden we hebben goed uit kunnen slapen. En we gingen naar beneden we stonden op de bus te wachten maar die kwam niet. Dus we zijn lopend naar het winkelcentrum het mall gegaan we hebben daar wat gegeten en gedronken toen zijn we wat gaan winkelen.
Toen hebben we taxi gepakt naar fort hollandia. We hebben daar binnen gekeken waar die december moorden zijn gepleegt en waar de gevangen moesten slapen dat was een heel klein hokje zonder ook maar iets erin. En toen zijn we naar boven gegaan hadden we heeel mooi uitzicht op het water maar daar lag een gezonken boot van de duitsers uit de 2de wereldoorlog die mensen hebben zich overgegeven maar ze hebben de boot laten zinken vertelde een man en toen zij we naar buiten gegaan naar de stad toe (Paramaribo) we hebben daar gewinkeld en gelopen toen zijn we langs het paleis gekomen daar waren ze al wat aan het opbouwen voor 32 jaar onafhankelijkheid van suriname.
Toen zijn we langs een palmbomen tuin gekomen dat zag er heel mooi uit we zijn toen naar een resaurant gegaan we hebben daar gegeten maar daar kwamen alle holanders bij een dus we zaten jensen te kijken in suriname ik ben toen met 2 anderen jongess naar een internet cafe gegaan we hebben daar wat gemsend en ik heb een email naarhuis gegstuurt en een kaart We hebbem daar nog wat gedronken in het restaurant en toen hebben we de taxi naar de villa gepakt maar die reed verkeerd dus toen hebben we heel Paramaribo nog een keer gezien en eindelijk kwamen we aan in de villaa.
Groeten uit surinamen kevin de berk


Dag donderdag:
De vliegreis naar Suriname is voorspoedig verlopen. Iedereen is blij dat we veilig zijn geland in Suriname. Het was wel een behoorlijk lange reis. De reis heeft namelijk 9 uur geduurd.


Iedereen is vermoeid van de vliegreis maar gaat toch even op de foto voor het thuisfront. Het lijkt trouwens wel alsof we in een woestijn zijn geland. Overal om ons heen zien we zand.


Hier zie je: Humphrey Lobo, hij is van Surinaamse afkomst. Dit is de eerste keer sinds 10 jaar weer dat hij terug is in zijn vaderland en hij is daar erg blij mee. Het voelt goed om hier te zijn, het is net of ik nooit weg ben geweest. En het weer is hier fantastisch!


Even later zijn we aangekomen in Paramaribo, in onze super de luxe villa. We hadden allemaal honger van de reis dus hebben we 20 pizza’s laten komen. Nog een potje kaarten en wat ouwehoeren en dan lekker naar bed.