Sri Lanka project

Fotoboek oriŽntatiebezoek Sri Lanka


Verslag orientatie bezoek

12/3. We zijn veilig aangekomen en zitten in een echt Sri Lankaans hotel in de buurt van het vliegveld. Biertje al achter de rug en op het ogenblik hebben we hier een tropische stortbui. Warm regenwater, Raymond danst in de regen.

Op Vissershuizen.nl staat al een foto van ons, genomen tijdens ons 'werkoverleg' op schiphol met Hilbert-Jan Smits van de stichting Vissershuizen. Hij kwam daar met ons kennis maken. Morgen gaan we met een taxi naar Galle waar we de eerste ontmoeting hebben met Mr. Rupa, de contactpersoon van het Visserhuizen project. Tenminste, dat hopen we...

Voorlopig hebben we het dik naar onze zin. Straks nog even malaria pillen innemen en wat rijst en curry scoren. Het is een pracht land mensen! Druk en chaotisch maar heel aardige mensen. Op de terugweg van dit internetcafe naar het hotel moeten we alleen wat opletten voor pythons. Die schijnen in het donker en met deze regen te voorschijn te komen.

13/3. We zijn na een lange rit (8 uur) aangekomen in Galle en opgehaald door de projectleider aldaar Mr. Rupasena. Helaas was het hotel volgeboekt dus nu slapen we bij Rupasena thuis. Morgen laat Rupa de eerste locaties van zijn project zien. Vanavond eerst een diner in Galle. Rupa zal wel de goede adressen kennen.

Frans Ids: Gisteravond heeft Ray mij gebeld. Hij was erg onder de indruk van alle ellende die hij daar zag en had een druk programma. Hij gaat na terugkomst meteen aan de slag om een projectvoorstel te maken voor (de directeur van) Welzijn Scheveningen en andere betrokkenen.

15/3. Simon: Hallo allemaal. Even een update. Gisteren hebben we de locaties bezocht en ik heb al wat foto's daarvan op de site geplaatst. We houden het goed vol hier maar het is snikheet, overdag en snachts. Vandaag heeft Ray een interview voor BNN radio (niet live) en we hopen vanavond te vertrekken naar het tweede project, naar Jan v Stokkom. Tot nu toe neemt hij echter zijn telefoon niet op....

16/3 Vandaag waren we bij het project van Jan v Stokkum. Prachtige locatie, een geÔsoleerd vissersdorp, eigenlijk een strand vol kokospalmen en volop dieren. Raymond heeft al apen gefilmd en er zitten ook grote waranen en wilde pauwen. Hier kunnen we een gebouw voor het opslaan van netten neerzetten. De bevolking is veel vriendelijker dan in Roemenie, erg toegankelijk. De zee buldert vlak langs het dorp, daar kan je niet zwemmen maar iets verderop is een kleine lagune, daar kan je zwemmen en garnalen vangen. Morgen gaan we met Jan v Stokkum mee naar zijn hotel bij Kandy. We beginnen dan alweer aan de terugtocht. Zaterdag zijn we weer vroeg in Scheveningen.

Vanmorgen 20 maart zijn Raymond en Simon weer veilig teruggekomen en afgehaald door Mike. Raymond heeft de hele week gefilmd en Simon een flinke hoeveelheid foto's gemaakt.


11 maart. OriŽntatiebezoek Sri Lanka
Vanavond stappen wij (Raymond en Simon) op het vliegtuig. We zullen proberen om jullie op de hoogte te houden via het gastenboek van deze site. Hou die dus in de gaten!
Tegelijk met ons stapt Joris Kreugel, verslaggever van BNN radio, in het vliegtuig. Hij gaat verschillende projecten bezoeken maar heeft al toegezegd dat hij in juli weer met ons meegaat om een reportage over het project te maken.

De kwartiermakers gaan op stap
Projectleider Raymond en webmaster Simon vliegen op 11 maart naar Sri Lanka om daar afspraken te maken over de werkzaamheden die we er van de zomer uit kunnen voeren. Verder onderzoeken we de verblijfsmogelijkheden, leggen we contacten met de lokale overheid en bezoeken we de projecten.

Welzijn Scheveningen gaat vissers in Sri Lanka helpen!
15 jongeren gaan voor 3 weken naar Sri Lanka om huisjes te bouwen die vanwege de tsunami zijn weggevaagd. Hier bij hebben we jullie hulp nodig. Elk huisje bestaat uit ongeveer 2500 stenen. Eťn steen kost Ä 1,--. Willen jullie ons helpen? Je kunt je bijdrage storten op giro 17392 van Welzijn Scheveningen onder vermelding van steentjes.

De eerste steen is al verkocht! Deze is gekocht door Harold van stichting Jeugdzorg. Wij gaan voor dit project samenwerken met de Stichting Wederopbouw vissershuizen Sri Lanka: www.vissershuizen.nl.

a casa